ایران 700 میلیون دلار کالا از کره شمالی خرید
بررسی روندی موضوعات و اخبار اقتصادی کمک میکند تا درک درستی از وضع امروزمان در حوزه اقتصادی داشته باشیم.در این بررسی تاریخی برخی موضوعات، نهادها و اشخاص به صورت خاص مورد بررسی قرار میگیرد تا مخاطب با مطالعه آنها به شناخت نسبی از اوضاع اقتصادی ایران دست یابد.در سال 1402، اقتصادنیوز در نیمقرن با اقتصاد ایران با استفاده از اخبار و گزارشهای روزنامههای «اطلاعات» و «دنیای اقتصاد» هر روز روایتی اختصاصی از اقتصاد ایران و جهان در سالهای 1353، 1363، 1373، 1383 و 1393 تقدیم مخاطبان میشود.
26 اسفند 1353؛ ایران 700 میلیون دلار کالا از کره شمالی خرید
ایران از جمهوری خلق کره (کره شمالی) 700 میلیون دلار کالا خرید و 200 میلیون دلار برای پیشپرداخت به این کشور اعتبار داد.
26 بهمن 1363؛ مالیات جدید انواع سیگار و عوارض خروج از کشور تعیین شد
مجلس شورای اسلامی در جلسه امروز خود با تصویب تبصره 61 لایحه بودجه کل کشور که جایگزین تبصره 63 لایحه بودجه مصوب کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شده است، میزان مبلغ دریافتی از هر مسافری که با گذرنامه دولت جمهوری اسلامی ایران به خارج از کشور مسافرت میکند را تصویب کرد.
متن تبصره 61 لایحه بودجه مصوب مجلس که جایگزین تبصره 63 کرد از این قرار است:
در جلسه امروز مجلس همچنین با تصویب بندهای ب و ج تبصره 62 لایحه بودجه قیمت انواع سیگارهای داخلی و خارجی تعیین شد.
همچنین از هر نوع سیگارت داخلی بدون فیلتر 1 ریال و از هر نخ سیگارت داخلی فیلتردار 2 ریال علاوهبر قیمتهای فعلی از مصرف کنندگان بهعنوان مالیات دریافت میگردد. شرکت دخانیات موظف است دو سوم کل فروش سیگارتهای داخلی را قبل از کسر هزینه حقالعمل عینا به خزانه واریز نماید.
26 بهمن 1383؛ اسامی خودروهای خارجی مجاز برای واردات اعلام شد
سازمان حفاظت محیط زیست در اطلاعیهای اسامی خودروهای سواری بنزین خارجی را که واردات آنها بلامانع است، اعلام کرد.
براساس این اطلاعیه تمامی خودروهای سواری بنزینی ساخت کارخانههای بیامو و 49 خودرو سواری بنزینی ساخت کارخانههای مرسدس بنز آلمان و 11 خودروی سواری بنزینی ساخت کارخانه های تویوتا ژاپن، مجوز ورود به کشور را دارند.
براساس ماده 3 اییننامه ضوابط فنی واردات خودرو مصوب هیات وزیران، سازمان محیط زیست باید خودروهای وارداتی را از نظر آلایندههای زیست محیطی با استانداردهای مورد تصویب هیات وزیران و شورای عالی حفاظت محیط زیست مطابقت دهد و سپس مجوزهای لازم را برای ترخیص خودرو صادر کند.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی لایحه بودجه سال 84 کل کشور برگشت داده شده از شورای نگهبان را اصلاح کردند.
در جلسه علنی دیروز مجلس ایرادات شورای نگهبان قانون اساسی به لایحه بودجه سال 1384 کل کشور مورد بحث و بررسی قرار گرفت و درنهایت نمایندگان به اصلاحات کمیسیون تلفیق بودجه رای مثبت دادند.
در بندهای الف و ب تبصره 2 لایحه بودجه تحت عنوان پول و ارز، یک عبارت برای تامین نظر شورای نگهبان حذف شد. عبارت «به نحوی که نرخ متوسط آن طی سال 9095 ریال به ازای هر دلار با نوسان سه درصد بالاتر یا کمتر فراتر رود» حذف گردید.
بانک مرکزی با انتشار گزارشی درخصوص تحولات اقتصادی ایران در بخش واقعی، نسبت به کاهش رشد اقتصادی کشور در سالجاری هشدار داد.
در این گزارش آمده است: براساس برآوردهای اولیه، اقتصاد ایران در 6 ماه اول سال 83 در مقایسه با انتظارات اولیه با شتاب کمتری به روند رو به رشد خود ادامه داده است و محاسبات فصلی نشان میدهد که تولید ناخالص داخلی کشور به قیمت پایه و به قیمتهای سال 76 از 198772 میلیارد ریال در 6 ماه ابتدایی اول سال 82 به رقم 206987 میلیارد ریال در 6 ماه ابتدایی سال 83 بالغ گشته است که گویای 4.1 درصد رشد است.
براساس این گزارش، نرخ رشد تولید ناخالص داخلی در سال 82 معادل 6.7 درصد و در 6 ماه ابتدایی سال مذکور نیز 6.7 درصد بوده است.
این گزارش حاکی است برآورد ارزش افزوده فعالیتهای مختلف اقتصادی نشان میدهد که علت عمده کاهش نرخ رشد تولید را باید در کاهش نرخ رشد فعالیتهای کشاورزی، نفت و ساختمان جستوجو کرد.
26 بهمن 1393؛ قطب سوم خودروسازی در انتظار است
شکلگیری قطب سوم خودروسازی در منطقه آزاد چابهار که برخی آن را شایعه و تلنگری برای فعالیت هرچه بهتر دو شرکت بزرگ خودروساز داخلی میدانستند، در حال گرفتن رنگ و بوی واقعی به خود است.
علیاکبر ترکان، مشاور رئیسجمهور از درخواست جدید دو سرمایهگذار خارجی برای راهاندازی قطب سوم خودروسازی در ایران خبر داد، سرمایهگذارانی که تصمیم جدی برای ورود به بازار خودرو دارند، اما همچنان چشمانداز نتایج مذاکرات هستهای هستند.
منبع: اقتصادنیوز