ولتا زمانی در ۱۸ سالگی آزمایشگاهی خانگی درست کرد و در آنجا به تحقیق و انجام آزمایشهای مختلف درخصوص انرژی پرداخت. او تا ۲۹ سالگی وسایل بسیاری نظیر الکتروفور، آب سنج، الکتروسکوپ و... را اختراع کرد. در سال ۱۷۷۹ بهعنوان استاد وارد دانشگاه پاوی شد و به مدت ۴۰ سال کرسی استادی این دانشگاه را در اختیار داشت.
مهمترین دستاورد علمی الساندرو ولتا مربوط به باتریهای الکتروشیمیایی است که به وی نسبت داده میشود. باتری الکتروشیمیایی که ولتا ساخت از دو الکترود تشکیل میشد که یکی از روی و دیگری از مس ساخته شده بود و این نوع باتریها تا به امروز کاربردهای فراوانی داشته و دارند. باتری منبعی از انرژی پتانسیل الکتریکی است که در درون آن با انجام واکنشهای شیمیایی، انرژی شیمیایی به انرژی الکتریکی تبدیل میشود، این انرژی در قطبهای باتری قابل دریافت است. انرژی قابل دریافت در قطبهای باتری به ازای واحد بار الکتریکی را نیروی محرکه الکتریکی باتری میگویند و آن را با یکایولت اندازهگیری میکنند. قطب مثبت باتری را آند و قطب منفی آن را کاتد مینامند.
ولتا با الهام از آزمایشهایی که گالوانی روی الکتریسیته ساکن انجام داده بود موفق به اختراع پیل شد. گالوانی تصور میکرد عضلات حیوانات مولد الکتریسیته هستند در صورتی که ولتا با استفاده از دو فلز متفاوت مس و روی و محلول اسید سولفوریک جریان الکتریکی را تولید کرد. الساندرو ولتا در تاریخ ۵ مارس سال ۱۸۲۷ و در سن ۸۲ سالگی درگذشت.
تولید محتوای بخش «وب گردی» توسط این مجموعه صورت نگرفته و انتشار این مطلب به معنی تایید محتوای آن نیست.