در ۱۳۵۲هـ.ش به ایالاتمتحده سفر کرد، در رشته مدیریت مالی در دانشگاه وست کاست ادامه داد و مجدداً فوق لیسانس گرفت و سرانجام دانشنامه دکترای اقتصادسنجی (Econometrics) را از همان دانشگاه اخذ کرد. دکتر ملک پس از بازگشت به وطن، در دانشکده اقتصاد و علوم تربیتی دانشگاه تهران به تدریس مشغول شد و به تحقیق و پژوهش در زمینه تاریخ و فرهنگ ایران پرداخت.
دکتر ملک به پاس سالها تلاش در زمینه تصحیح متون خطی در همایش نکوداشت حامیان نسخ خطی وابسته به کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی در ۱۳۸۵هـ - ش به واسطه کتاب «مزدکنامه» مورد تقدیر قرار گرفت.
آثار متعددی از این استاد برجسته در زمینه تالیف و تصحیح باقی مانده است که از آن جمله میتوان به تالیف کتابهایی چون «زیج ملک»، «در معرفت تقویم»، «گاهشماری»، «پژوهش تقویمهای ایرانی»، «زیج مفرد»، «دو رساله فلسفی»، «دانشنامه خیامی» مجموعه رسایل علمی، فلسفی و ادبی عمر بن ابراهیم خیامی، «عمر خیام قافله سالار دانش»، «ترانههای خیام»، «گوهر اندیشه»، «جوهر فلسفه»،«تاریخ روابط ایران و ممالک متحده آمریکا»، «حیدرخان عمواوغلی»، «سوسمارالدوله»، «هوپ هوپ زبان برای انقلاب»، «ایران و ایرانیان»، «انقلاب مشروطه ایران بر اساس اسناد بریتانیا(کتاب آبی)»، «گفتاری درباره املای فارسی»، «آذری، گویش دیرین مردم آذربایجان»، «بلور کلام فردوسی»، «تبیین و تدوین قواعد املای فارسی»، «هوای تازه» و تصحیح کتابهای «زینالاخبار»، «دبستان مذاهب»، «تنکلوشا»، «مزدکنامه»، «مولود زرتشت»، «مزدک بامدادان» و مقالات متعدد در نشریاتی چون «نامه انجمن» و «آینه میراث» اشاره کرد. این مورخ برجسته در سال ۱۳۸۹در پی ایست قلبی درگذشت و پیکر وی در قطعه «نامآوران» بهشت زهرا(س) به خاک سپرده شد.
تولید محتوای بخش «وب گردی» توسط این مجموعه صورت نگرفته و انتشار این مطلب به معنی تایید محتوای آن نیست.