اقتصاد و رمان‌های جین آستین

کدخبر: ۱۸۷۳
درباره زندگی شخصی جین آستین اطلاعات زیادی در دست نیست. او در سال ۱۷۷۵ در استیونتون (روستایی در انگلیس) به دنیا آمد. پدرش جرج آستین و مادرش کاساندرا از طبقات بالای اجتماع به حساب می‌آمدند.

آستین شش برادر و یک خواهر به نام کاساندرا داشت. او در طول دوران زندگی‌اش کتاب‌های زیادی نوشت، از جمله آثار او می‌توان به رمان‌های «حس و حساسیت»، «غرور و تعصب»، «پارک منسفیلد»، «اِما»، «صومعه نورث انگر» و «ترغیب» اشاره کرد. «حس و حساسیت» اولین کتاب چاپ شده آستین، اولین‌بار در سال ۱۸۱۱ بیرون آمد.

این کتاب با کمک برادرش هِنری به چاپ رسید. رمان‌های جین آستین که طبقه متوسط و همچنین طبقه بالای جامعه قرن نوزده را به تصویر می‌کشند، از این جهت که با هوشمندی و زیرکی زندگی و روابط اجتماعی آن دوره را نشان می‌دهند، بسیار در خور توجه می‌باشند.

ما هیچ‌گاه نخواهیم فهمید که آستین زمانی که پول کمی از کتاب‌های چاپ شده در طول عمرش به‌دست آورد، چه حسی داشت، یا نسبت به تلاش‌هایی که برای نوشتن آنها صرف شد. او در نامه‌ای نوشت: «من به هیچ‌وجه برای نوشتن شوخی ندارم، تا زمانی که زنده‌ام خواهم نوشت.» به‌عنوان محققی که اقتصاد سیاسی و فلسفه قرن هجده را مطالعه می‌کند، انطباق پذیری بی‌پایان رمان‌های آستین همیشه برای من به مانند یک راز بوده است. رمان «حس و حساسیت» از همه رمان‌های او مرموزتر است؛ ابهام آن درباره کسب ثروت و وضعیتی که این موضوع را بنا نهاده است بدون مطالعه اولیه تاریخچه اقتصاد کاملا نامفهوم به نظر می‌رسد.

اما شاید مفهوم امروزه دستیابی به ثروت کمی باعث تردید و همچنین علاقه ما به زندگی‌های درونی اخلاقی اِلینور و میریان دشوود بشود. چرا آنها به جای اینکه دنبال مردان ثروتمند باشند به دنبال شغل نمی‌گردند؟ کسب ثروت ممکن است دیگر واکنش جمعی ما را بر نینگیزد، اما ازدواج برای کسب آن؟ ازدواج شاید هنوز داستان‌های فراوانی را به‌بار آورد.

- منبع: شانون چیمبرلن، اقتصاد و جین آستین، ترجمه فرشته یوسفی: سایت بورژوا

 

تولید محتوای بخش «وب گردی» توسط این مجموعه صورت نگرفته و انتشار این مطلب به معنی تایید محتوای آن نیست.