ادیسون از کودکی، فکری خلاق و پشتکاری فراوان داشت، از اینرو تصمیم گرفت که زندگی خود را صرف ارتقای علم و دانش کند. تحقیقات علمی ادیسون از ده سالگی او آغاز شد و او وقتش را در مطالعات و اختراعات علمی صرف میکرد. وی از طریق چاپ و انتشار روزنامه در قطار، هزینه آزمایشهای خود را بهدست میآورد. ادیسون مردی شگفتآور، پرکار و کم خواب بود. چون از کار روزانه دست میکشید، مطالعات علمیش را درباره برق دنبال میکرد و گاه تا سپیدهدم بیدار بود. دامنه فعالیت و کار او آنچنان گسترده و زیاد بود که گاهی ۲۰ ساعت در روز کار میکرد و بر این عقیده بود که حداقل در هر ده روز یک اختراع جدید عرضه کند. این اعتقاد سرانجام جامهعمل پوشید و او طی عمر پربار علمی خود، صدها اختراع را به انجام رساند.
ادیسون در سال ۱۸۷۹م نخستین لامپ را اختراع کرد و در سالهای بعد، اولین مرکز تولید و توزیع شبکه برق را برای روشنایى بهوجود آورد. وی قبل از آنکه چراغ برق خود را اختراع کند، یک شبکه ایستگاههای مرکزی و همچنین کنتوری برای اندازهگیری مقدار مصرف برق اختراع کرد. ادیسون در تکمیل رادیو نیز کوشید و اختراعات دیگران از جمله تلفن، ماشینتحریر، سینما، ژنراتورهای برق و ترنهای برقی را کامل کرد. شکست، هرگز ادیسون را ناامید نمیکرد و او سرانجام پس از هزاران بار آزمایش برای ذخیره برق در باتری، به نتیجه دلخواه رسید. از این مخترع شهیر که به دلیل کثرت اختراع، به پدر اختراعات مشهور است، بیش از ۱۳۰۰ اختراع به ثبت رسیده که موارد ثبت نشده، بیشتر است.
آنچه در زندگی ادیسون مهم بود آنکه وی به معنای مصطلح علمی، دانشمند و صاحب تحصیلات عالی نبود، اما دستاوردهای فکری او، زمینهساز ترقی دانشمندان و اندیشمندان در سالهای بعد از او شد. ادیسون موفق شد مرز میان علم و اختراع را بردارد و راه را برای شرکت همگان در پیشرفت علوم و بهرهبرداری از آن آماده کند. ادیسون در تعریف نبوغ گفته است: یک درصد الهام و ۹۹ درصد کوشش و تلاش. توماس آلوا ادیسون سرانجام در نهایت شهرت و محبوبیت در ۱۸ اکتبر ۱۹۳۱م، در ۸۴ سالگی درگذشت.
تولید محتوای بخش «وب گردی» توسط این مجموعه صورت نگرفته و انتشار این مطلب به معنی تایید محتوای آن نیست.