وی بر تعلیم و تربیت تنها پسر خود نظارتی دقیق داشت و زمانی که تنها چهار سال داشت او را برای یادگیری تعالیم ابتدایی نزد آخوندملا حسین شاهمیری فرستاد و بعد از آن تحصیلات تکمیلی را در تهران سپری کرد. عباس سحاب زمانی که تنها سیزده سال داشت، نخستین نقشههای خود را ترسیم کرد و در حالیکه ۱۵ سال بیشتر نداشت، اولین نقشه تهران به خط لاتین را تهیه کرد.
با تشویق پدرش، نقشه تعدادی دیگر از شهرها را نیز ترسیم کرد و در همین راستا به تدریج مقدمات تاسیس نخستین موسسه جغرافیایی و کارتوگرافی خصوصی در ایران فراهم شد و سحاب برای تهیه نقشههای بیشتر و بهتر از نقاط مختلف کشور به بیش از سی هزار شهر و روستا سفر کرد و در سال ۱۳۳۴ نخستین کره جغرافیا را به خط و زبان فارسی تولید کرد.
وی همچنین نقشه شماری از کشورهایی نظیر افغانستان، پاکستان، ترکیه، عراق، عربستان و کویت را نیز ترسیم کرده است. تهیه نقشههای تاریخی ایران در طول سلسلههای مختلف از دیگر اقدامات قابلتوجهی است که بهوسیله موسسه سحاب صورت پذیرفت.
در کنار این تلاشها عباس سحاب میکوشید فعالیتهای خود را بهصورت علمی و به روز دنبال کند و به این منظور با موسسات مختلف جهانی که در زمینه کارتوگرافی فعالیت داشتند ارتباط برقرار میکرد و از اعضای فعال انجمن جهانی کارتوگرافی (I.C.A) بود.
به غیر از موسسه جغرافیایی و کارتوگرافی سحاب از وی کتابخانهای نیز به یادگار مانده است که در زمینه جغرافیا و کارتوگرافی بسیار غنی است و دارای چند هزار جلد کتاب، نشریات ادواری تخصصی و بیش از ۸۰ هزار نقشه از ایران و جهان است.
عباس سحاب پس از سالها کوشش در این زمینه سرانجام در فروردین ۱۳۷۹ دیده از جهان فروبست و در قطعه هنرمندان و دانشمندان بهشت زهرا به خاک سپرده شد.
تولید محتوای بخش «وب گردی» توسط این مجموعه صورت نگرفته و انتشار این مطلب به معنی تایید محتوای آن نیست.